98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Protecció Civil farà aquest dijous una prova del sistema d’alertes als mòbils a l’area de Sant Andreu de la Barca

Protecció Civil farà aquest dijous una prova del sistema d’alertes als mòbils a l’area de Sant Andreu de la Barca

Està previst que aquest dijous a les 13 h els telèfons mòbils rebin un missatge d’alerta de prova.

El dijous 14 de setembre, tots els telèfons mòbils que es trobin a les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat rebran un missatge de prova del sistema d’alertes de Protecció Civil.

Les alertes de Protecció Civil a mòbils és una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament de l’alerta i mentre l’alerta estigui activa.

El so dels missatges d’avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan un mòbil rep el missatge també es produirà la notificació per vibració. Un cop llegit s’ha de marcar l’opció ‘Acceptar’ que apareix en pantalla.

El cap de l’Associació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció civil de Sant Andreu de la Barca, Albert Santos ha donat detalls a l’emissora municipal del funcionament de la prova.

El text que rebem al móvil serà el següent: “PROVA D’ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. ÉS UN SIMULACRE. No truquis al 112. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te”.

MÉS INFORMACIÓ