98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Ple extraordinari pel sorteig dels membres de les 33 meses electorals a Sant Andreu de la Barca

Ple extraordinari pel sorteig dels membres de les 33 meses electorals a Sant Andreu de la Barca

L’Ajuntament ha convocat un ple extraordinari, dilluns 15 d’abril a les 9.30 h, per fer el sorteig de les persones que hauran d’estar a les meses electorals del pròxim dia 12 de maig.

En un termini màxim de tres dies a partir del sorteig, l’Ajuntament haurà de notificar a la ciutadania que han de ser en una mesa electoral, formada per un president, dos vocals i sis suplents. A partir d’aquí s’obre un procés d’al·legacions de set dies.

Segons la Llei orgànica del règim electoral general, els membres d’una mesa electoral hauran de saber llegir i escriure i hauran de tenir menys de 70 anys. Tot i això, les persones amb més de 65 anys podran renunciar a formar part d’una mesa en un termini de set dies, després de rebre la notificació.

També podran renunciar-hi les persones amb discapacitat, pensionistes amb incapacitat permanent absoluta i gran invalidesa, persones amb una baixa mèdica o embarassades de més de sis mesos.  De la mateixa manera, n’estan excloses les persones ingressades en centres penitenciaris o psiquiàtrics i els electors que hagin format part d’una mesa tres vegades en els últims 10 anys.

La mesa electoral és el lloc on s’emet el vot, es controla el desenvolupament de la votació i es du a terme el recompte i l’escrutini provisional.

Ordre del dia:

1.PART RESOLUTÒRIA

1.1 Ratificació de la urgència del Ple extraordinari i urgent.

1.2. Realització del sorteig públic de designació dels membres de les 33 meses electorals, que s’han de constituir a Sant Andreu de la Barca, per a les Eleccions al Parlament de Catalunya, del dia 12 de maig de 2024.