98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Nou espai de nutrició a Ràdio Sant Andreu

Nou espai de nutrició a Ràdio Sant Andreu

El programa Via Directa inicia un espai sobre nutrició amb Laia Pérez, dietista-nutricionista de l’Equip d’Atenció Primària de Sant Andreu de la Barca.

Diferents  enquestes poblacionals mostren que els principals problemes de salut actuals, i que no paren d’incrementar, estan molt relacionats amb els hàbits d’alimentació (la hipertensió, el colesterol, la diabetis, entre d’altres).

Els Centres d’Atenció Primària incorporen  noves figures comunitàries, com la del dietista-nutricionista, durant aquest últim any. El que es vol aconseguir és proporcionar un abordatge més integral i transversal de la salut de les persones des de diferents punts de vista: de medicina, de les infermeres, de treball social, de psicologia, de nutrició, etc.

L’alimentació saludable es defineix com aquella que és suficient, completa, equilibrada, satisfactòria, segura, adaptada a cada persona i a l’entorn, sostenible i assequible; i que ens confereix salut física i mental.

La dietista i nutricionista Laia Pérez ha definit el que entenem com alimentació saludable i ha donat detalls de com aconseguir una bona alimentació. En els propers programes respondrem també els dubtes dels oïents sobre temes relacionats amb la nutrició.