98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Més de 4.300 nens i nens han començat el nou escolar a Sant Andreu de la Barca

Més de 4.300 nens i nens han començat el nou escolar a Sant Andreu de la Barca

Inici nou curs escolar 2020 - 07

Un total de 4.394 alumnes d’infantil, primària i secundària han començat aquesta setmana el curs escolar a Sant Andreu de la Barca.

A les 7 escoles d’infantil i primària han començat el curs 2.730 alumnes i els tres instituts de secundària sumen 1.479 alumnes.

Les escoles bressol municipals acullen aquest curs un total de 185 alumnes.

 

MILLORES A LES ESCOLES I SUBVENCIONS

L’Ajuntament destina 271.000 euros a subvencions de suport a l’escolarització per aquest curs,  que inclou ajuts per al material escolar, beques menjador, activitats escolars i extraescolars i suport a la integració d’infants amb necessitats educatives especials.

Durant l’estiu, l’Ajuntament han executat diverses obres de manteniment dels centres, com ara treballs de pintura, de fusteria o renovació d’instal·lacions a les aules i als espais comuns, amb un pressupost de 30.000 euros.

PROGRAMA PILOT D’ACOMPANYAMENT EMOCIONAL

Aquest curs es posarà en marxa un pla de salut emocional i es repartiran qüestionaris als alumnes a partir de 5è de primària per conèixer els efectes produïts per la pandèmia.

També s’impulsarà un espai físic de trobada als centres per tal que els joves puguin expressar les seves emocions. En relació a aquest, entrarà en funcionament un programa pilot d’intel·ligència artificial que identificarà les paraules clau i es podran derivar els casos als corresponents canals sanitaris.

LA MEITAT DELS ALUMNES DE 12 I 15 ANUS VACUNATS AMB LA PAUTA COMPLETA

Aquest curs  comença amb la meitat dels estudiants entre 12 i 15 anys amb la pauta completa de vacunació. Pel que fa als protocols, a partir d’ara els alumnes amb la pauta completa no hauran de fer quarantena quan es detecti un cas a l’aula i els grups bombolla es podran barrejar al pati.