98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament i la Policia Local posen en marxa un programa de teràpia assistida amb gossos per a nens amb autisme

L’Ajuntament i la Policia Local posen en marxa un programa de teràpia assistida amb gossos per a nens amb autisme

Teràpia gossos autisme 01

Els animals augmenten la interacció social i l’autoestima, incrementen la confiança i promouen un millor ús de la llengua.

De moment s’ha iniciat el projecte amb Lucia una nena 8 amb autisme  i que interactua amb Kenya, la gossa de la unitat canina de la policía local de Sant Andreu de la Barca.

L’alcalde Enric Llorca i  l’inspector en cap de la Policia Local, Jordi Bernat han presentat el projecte acompanyat de Belen Martín que han comentat i valorat l’experiència pilot.

Teràpia gossos autisme 02

Actualment els responsables de la Unitat Canina treballen amb la Kenia però de manera paral·lela estan formant un gos perquè el pugui adoptar l’afectada i que pugui viure amb ella i amb la seva família.

Els membres d’aquesta unitat, que per la seva trajectòria i antiguitat és referent a Espanya, treballen des de fa mesos amb una nena afectada per TEA i el seu entorn perquè es pugui beneficiar dels avantatges terapèutics que ofereix relacionar-se, jugar i cuidar un gos.

Teràpia gossos autisme 03