98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La bruixa del senyor Arnau, la tradició exclusiva de Sant Andreu de la Barca per celebrar la revetlla de Sant Joan

La bruixa del senyor Arnau, la tradició exclusiva de Sant Andreu de la Barca per celebrar la revetlla de Sant Joan

 

La tradició de la Bruixa del senyor Arnau i l’arribada de la Flama del Canigó marquen l’inici dels actes de la revetlla de Sant Joan a Sant Andreu de la Barca.

Com es tradició, a la plaça de la Pau comencen les activitats a càrrec de la Colla de Diables amb l’assaig i taller de percussió amb els Ous de Drac, els taller de manualitats de màscares i retallables al voltant de la bruixa.

 

I abans de l’aparació de la bruixa s’ha explicat la veritable història a través d’un conte que ha servit per conèixer tots els detalls de l’origen de la tradició santandreuenca.

 

Membres del Centre Excursionista Pi Tallat s’han encarregat un any més, de portar la Flama del Canigó per encendre la gran foguera situada a l’esplanada de sorra del Mercat Setmanal. Abans, han llegit el discurs d’enguany sobre la Flama del Canigó, titulat “Som el poble de la Flama del Canigó”, escrit per l’escriptora Núria Cadenes.

El Centre Obert s’ha encarregat aquest any a encendre la foguera de Sant Joan.

La bruixa del senyor Arnau ha aparegut un any més a la plaça de la Pau i els nens i nens han aconseguit atrapar-la per dur-la de nou a la foguera. No ha estat una feina fàcil, però finalment s’ha aconseguit, per què l’any vinent torni a aparèixer per Sant Joan.