98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca instal·la les primeres plaques fotovoltaiques a l’escola José Juan Ortiz

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca instal·la les primeres plaques fotovoltaiques a l’escola José Juan Ortiz

El consistori destinarà una inversió d’un milió d’euros en plaques fotovoltaiques ques’instal·laran en edificis municipals com escoles o el complex esportiu L’11. Les primeres plaques ja s’han instal·lat a l’escola José Juan Ortiz.


L’objectiu és donar un pas endavant en l’estalvi d’energia i en la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica. L’alcaldessa Ana Alba també ha recordat que amb aquestes plaques s’estalviarà el 40% del cost de la factura de la llum, el que representa un estalvi anual d’11.000 euros.

Des de l’escola es veu amb bons ulls la instal·lació de les plaques. La directora del José Juan Ortiz Dolors Mateo ha comentat a Ràdio Sant Andreu “ha estat molt gratificant perquè els alumnes han vist tot aquest procés i ara treballarem amb els alumnes tot el que suposa l’estalvi energètic amb diferents projectes”.

Per la seva banda Gil Lladó, cap de l’Oficina de Transició Energètica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona afirma que amb la instal·lació de les plaques fotovoltaiques “primer de tot complim els objectius climàtics que tenim a l’Àrea Metropolitana i els ajuntaments a més de posar-nos al capdavant de la nostra ciutadania i empreses”. El fet d’instal·lar les plaques en una escola, Lladó assegura que “és un plus perquè els alumnes ho podeu veure i també podem ajudar a estimular a les seves famílies a fer aquest pas”.