98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El santandreuenc Enric Asunción entra a la llista Forbes dels 100 espanyols més rics del 2021

El santandreuenc Enric Asunción entra a la llista Forbes dels 100 espanyols més rics del 2021

CEO de l’empresa Wallbox amb seu a Sant Andreu de la Barca s’ha situat per primera vegada en la famosa llista que elabora Forbes.

 

President i cofundador de Wallbox, empresa especialitzada en punts de recàrrega de vehicles elèctrics ha acumulat una fortuna segons Forbes de 325 milions d’euros, ocupant la posició 83 entre les 100 persones més riques d’Espanya que un any més encapçala Amancio Ortega amb 67.000 milions d’euros.

Des de l’any 2015 Wallbox desenvolupa i fabrica carregadors per a vehicles elèctrics enfocats tan a particulars com a empreses. La companyia amb seu a Sant Andreu de la Barca cotitza a la borsa de Nova York gràcies a l’acord amb Kensington Capital Acquisition. Inicialment Wallbox està tassada en 1.500 milions de dòlars i no es descarta una ampliació de capital. Wallbox  cotitza a la Borsa de Nova York amb el símbol “WBX”. En el primer semestre d’aquest any, la companyia ha crescut un 300%.

Amb pocs anys Wallbox s’ha convertit en una de les empreses de referència del sector i ja està present en una setantena de mercats mundials.
La seu i l’empresa principal està situada a Sant Andreu de la Barca i compta amb oficines i fàbriques a la Xina, Holanda, Alemanya i Estats Units. Al març d’aquest any Wallbox va anunciar la inversió de 9 milions d’euros per la posada en marxa de la seva nova planta de producció a la Zona Franca de Barcelona, que donarà feina a uns 200 treballadors. També tenen previst la construcció d’una nova planta a Texas.
L’any 2019 Iberdrola va demostrar la seva aposta per Wallbox fent una ampliació de capital d’uns 15 milions d’euros.

Wallbox es fa fundar l’any 2015 per Enric Asunción i Eduard Castañeda i un any després ja presentaven el seu primer producte.

 

L’any 2019 Wallbox va ser guardonada amb la Medalla del Mèrit Empresarial que lliura l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. Llavors, Asunción va llançar un missatge que ha estat premonitori “De Sant Andreu de la Barca a menjar-nos el món”.  2021 ha estat l’any de la consolidació definitiva de Wallbox, una empresa creada a Sant Andreu de la Barca i que ja és reconeguda arreu del món.