98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Taula Informativa sobre el càncer de la seu local de l’AECC

Taula Informativa sobre el càncer de la seu local de l’AECC

La Seu Local de Sant Andreu de la Barca de la Lluita Contra el Càncer, sortirà  aquest dissabte 12 de febrer al carrer amb una taula informativa davant del mercat de 10 a 14h.

Eva Carles presidenta de l’entitat ha destacat a Ràdio Sant Andreu que les informacions es basaran en la prevenció i aconseguir un estil de vida saludable.

La Seu Local de l’Associació Contra el Càncer a Sant Andreu de la Barca compta amb un despatx ubicat al Centre de Recursos Associatius (antic ajuntament) per atendre de forma presencial els dimarts de 19 a 20h.

Contacte amb l’entitat: accsab2012@gmail.com

 

El 2021 es van detectar a Catalunya prop de 33 mil nous casos de càncer, el 2,6% menys que el 2019, abans de l’inici de la pandèmia. La majoria van ser de còlon, recte, anus i mama, aquest darrer, el més freqüent en dones.

Des del Departament de Salut s’assegura que l’activitat de detecció de tumors es va recuperar el 2021 però el cert és que la pandèmia encara passa factura. L’Organització Mundial de la Salut alerta que a Espanya l’any 2020 es van detectar un 34 per cent menys de càncers que en la mitjana dels anys previs al coronavirus.

Els oncòlegs, asseguren que el més important és la prevenció, i això s’aconsegueix amb un estil de vida saludable.Pel que fa la supervivència al càncer, segons dades de Salut dels casos detectats entre el 2010 i el 2014, el 64 per cent de les dones diagnosticades sobreviu a la malaltia als 5 anys, mentre que en el cas dels homes són el 56 per cent els que sobreviuen a la malaltia cinc anys després.