98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sí es pot, ERC, ICV-EUiA i PDeCAT emeten un comunicat conjunt sobre els fets de l’1 d’octubre

Sí es pot, ERC, ICV-EUiA i PDeCAT emeten un comunicat conjunt sobre els fets de l’1 d’octubre

Els grups polítics municipals  de Sí es Pot de Sant Andreu de la Barca, Esquerra Republicana de Catalunya , Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa i El Partit Demòcrata Català han emès un comunicat conjunt per comentat els fets de l’1 d’octubre a Sant Andreu de la Barca.

comunicatEn el comunicat les quatre formacions polítiques locals destaquen que ‘el diumenge 1 d’octubre al nostre municipi van succeir fets molt greus. La Guardia Civil va carregar de forma agressiva als seus propis veïns de Sant Andreu de la Barca davant del IES El Palau i el CAP de Sant Andreu de la Barca.’

Denuncien  ”els desperfectes ocasionats pel cos de la Guardia Civil en l’Institut del Palau, en el CAP Sant Andreu de la Barca i en l’Institut Montserrat Roig’ i manifesten ‘el rebuig més absolut a la repressió violenta, desmesurada i desproporcionada del cos de la Guardia Civil. No volem violència als nostres carrers’.

Les 1uatre formacions polítiques que signen el comunicat ‘Felicitem el comportament cívic i pacífic dels santandreuencs i santandreuenques que van concentrar-se en els col·legis electorals per defensar les urnes, i dels que també van participar durant la jornada tan des del voluntariat com des de les meses, amb una actitud exemplar.
I felicitem també als santandreuencs i santandreuenques que no estaven d’acord amb el referèndum i des del respecte van decidir no exercir el seu dret legítim a votar’.

També assenyalen que ‘Vam demanar incorporar una condemna a la repressió violenta de la Guardia Civil que va carregar, ferir i detenir a santandreuncs i santandreunques que simplement feien resistència pacífica per evitar que la Guardia Civil pogués arribar a les urnes. Però l’alcalde Llorca va dir que ell parlava de violència, perquè hi va haver per ambdues parts i es va negar a incorporar aquesta condemna en el text.”

Davant d’aquest posicionant segons assenyalen els signants del comunicat ‘ens va obligar, per dignitat, a alguns a aixecar-nos de la taula i marxar de la Junta de Portaveus extraordinària. I altres a condemnar per activa la negativa del Sr. LLorca a condemnar la repressió de l’1 d’octubre. Els dies següents vam presentar diversos textos com la declaració de l’AMB entre d’altres. No hem rebut cap resposta sobre la voluntat d’aceptació.”
Finalment en el comunicat apel·len ‘a la consciència d’esquerres de tots aquells que el van votar com a alcalde de Sant Andreu de la Barca. A que reflexionin si encara és mereixedor d’aquest càrrec.’