98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Servei Local de Català – Què és el Pacte Nacional per la Llengua?

Servei Local de Català – Què és el Pacte Nacional per la Llengua?

Rosa Monforte, responsable del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca ha comentat els objectius del Pacte Nacional per la Llengua i com podem participar.

El Pacte Nacional per la Llengua és un projecte de país impulsat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de tractar els temes relacionats amb el català d’una manera frontal, dialogant i adaptada als temps actuals, incloent-hi el nombre màxim possible d’agents polítics i socials.

Els objectius del Pacte Nacional per la Llengua són incrementar els nivells de coneixement col·lectiu de la llengua; facilitar al màxim el seu ús en tots els sectors, tot parant especial atenció als àmbits més rellevants en què té menys presència, així com potenciar l’adopció del català entre les persones que no el tenen com a llengua de partida. Per aconseguir-ho, es parteix del diagnòstic de la situació actual de la llengua catalana i del debat i acord que ha de permetre

dissenyar i dur a terme una política lingüística més transversal, més participativa i consensuada amb les forces polítiques, les organitzacions, les entitats i, en general, amb tota la població.

Tota la ciutadania de Catalunya és convidada a presentar propostes de millora per fomentar l’ús del català, ja sigui a títol individual o com a entitat.

El Pacte Nacional per la Llengua s’està presentant a diverses ciutats de tot Catalunya i el 2 de juny és el torn de la presentació al Baix Llobregat.

El secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, participa el 2 de juny en la presentació del Pacte Nacional per la Llengua que tindrà lloc al Citilab de Cornellà.

2 de juny, a les 17.30 h al Citilab de Cornellà de Llobregat.