98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Servei Local de Català – Aprendre català amb música a l’aula

Servei Local de Català – Aprendre català amb música a l’aula

El Consorci per a la Normalització Lingüística presenta la primera d’una nova sèrie de llistes musicals organitzades per nivells d’aprenentatge, com a eina pedagògica complementària.

Rosa Monforte, reponsable del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca ha comentat que les noves llistes de reproducció de cançons en català pretenen ser un complement per poder treballar a les aules els continguts de cada curs, adaptats a cadascun dels nivells.

La primera llista, que s’ha publicat és “Comencem Bàsic” i està pensada per al nivell Bàsic 1 que cursen les persones amb pocs coneixements de la llengua catalana. Aquesta llista està integrada per 45 temes, amb estructures lingüístiques, vocabulari i repeticions de la llengua indicades per a aquest nivell.

Durant els propers mesos es publicaran la resta de llistes, que completaran el recurs per a la resta de nivells i s’oferiran, així, un total de sis llistes que acompanyaran els aprenents en l’inici del seu viatge acadèmic.

Alguns continguts que es treballen amb aquestes cançons: saludar-se, possessius, gentilicis, vocabulari de la família, del temps, estacions, numerals, etc.

Algunes cançons “Bon dia, vida” de Gertrudis, “Aniversari” de Manel, “La petita rambla del Poble Sec” de Cesk Freixas o “Ales al vent” de Gemma Humet.