98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / El Servei Local de Català celebrarà El Dia Mundial de la Poesia

El Servei Local de Català celebrarà El Dia Mundial de la Poesia

 

Rosa Monforte, responsable del Servei Local de Català ha comentat en el programa Via Directa els actes que serviran per celebrar el Dia Mundial de la Poesia. Tot i què oficialment és el 21 de març a Sant Andreu de la Barca està previst un acte, el dimecres 22 de març a les Escoles Velles a partir de les 19h, on els alumnes  dels cursos de català llegiran  poemes en català, castellà i en les seves llengües pròpies.

Es tracta d’una activitat oberta a tothom i qui vulgui pot participar llegint poesia.

dia_mundial_poesia

El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia amb l’objectiu de sostenir la diversitat dels idiomes, de recuperar la tradició oral de dir poesia en veu alta i de restablir el diàleg entre la poesia i la resta de les arts. Es va instituir l’any 1999.

Des de l’any 2007 la Institució de les Lletres Catalanes promociona aquesta celebració a les terres de parla catalana amb l’organització de diferents accions amb l’objectiu de difondre el fet poètic, des de lectures de poemes a diferents poblacions fins a l’edició d’un opuscle commemoratiu que conté un poema creat especialment per a l’ocasió, original en llengua catalana i traduït a diverses llengües.

Antònia Vicens ha estat l’autora escollida enguany per la ILC per escriure el poema del Dia Mundial de la Poesia.