98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / “Sense llum no hi ha comerç”, protesta contra els alts preus de l’energia

“Sense llum no hi ha comerç”, protesta contra els alts preus de l’energia

Amb l’objectiu de denunciar l’encariment dels preus de l’energia i advertir del risc imminent de tancament definitiu de moltes empreses i comerços, s’ha convocat una protesta  d’apagada de llum es durà a terme aquest divendres 28 d’octubre, de 12 h a 12.15 h.

Amb aquesta mesura es vol apel·lar a les administracions competents perquè prenguin mesures per reduir el preu de l’energia i pal·liar l’impacte dels preus de l’energia.

El president de l’ACSSAB, Frederic Cardús ha donat detalls a Ràdio Sant Andreu de la protesta que s’ha unit a la iniciativa de la Confederació Espanyola de Fleca, Pastisseria, Brioixeria i Afins (CEOPPAN) amb l’objectiu alertar del risc accelerat de desaparició del comerç de proximitat i instar a les administracions a prendre mesures immediates, reals i efectives per reduir els costos energètics, i garantir així la viabilitat del comerç tradicional i de proximitat. Els gremis més representatius del comerç al detall i la restauració de Catalunya també s’han sumat a la iniciativa.

 

Segons dades de PIMEComerç, els comerciants estan patint l’increment de la despesa energètica i la sectorial adverteix que, si els preus de l’energia continuen a l’alça, el 4,78% dels establiments hauran de tancar definitivament amb la consegüent reducció del teixit productiu i comercial del país. L’enquesta posa de manifest que a conseqüència de l’increment de la despesa energètica el 54,78% dels establiments haurà d’apujar els preus dels seus productes o serveis, un 33,12% disminuir altres despeses, i un 7,32% reajustar la plantilla.

 

Com afronten els comerços de Sant Andreu de la Barca l’encariment de l’energia?