98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sant Andreu de la Barca mostra el seu suport amb motiu del Dia de les persones amb disCapacitat

Sant Andreu de la Barca mostra el seu suport amb motiu del Dia de les persones amb disCapacitat

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca il·luminarà de color taronja la Font de la Roda, la façana del Teatre Núria Espert i la font de la plaça de l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat.

L’Ajuntament també redacta un manifest per mostrar el seu suport al col·lectiu que serà llegit en el proper ple municipal.

Manifest de suport a les persones amb diversitat funcional amb motiu del 3 de desembre

L’Assemblea de les Nacions Unides va declarar l’any 1992 el 3 de desembre com el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb la finalitat de promoure els drets i el benestar de les persones amb algun tipus de discapacitat en tots els àmbits de la societat i el desenvolupament.

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), un 8% de la població té algun tipus de discapacitat.

Amb la commemoració d’aquesta data també es pretén conscienciar la població sobre la seva situació en tots aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

La dura pandèmia que vivim des de fa gairebé dos anys ha afectat molt especialment aquest col·lectiu.

Els drets i les demandes del col·lectiu amb diversitat funcional davant els efectes de la pandèmia han estat un repte per a les persones amb discapacitat i les seves famílies.

A mesura que el món es va recuperant, les administracions ens hem d’assegurar que els drets de les persones amb discapacitat es tinguin en compte en aquest món post covid que preparem i que aquest sigui inclusiu, accessible i sostenible.

Instruments com la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat y els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS), són alguns dels pilars amb els que treballa el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) amb la finalitat de promoure majors quotes d’igualtat, prosperitat i dignitat en societats inclusives.

Les adaptacions i mesures d’accessibilitat, d’igualtat d’oportunitats i no discriminació, han de normalitzar-se en els processos, projectes, béns i serveis de la societat i han d’estar incorporats ja des de la seva projecció i disseny.

Cal tenir en compte que totes les persones davant els drets som iguals però, per tal que aquests es facin efectius d’una manera real per a tothom, cal contemplar la seva diversitat funcional i garantir la seva igualtat d’oportunitats.

L’atenció normalitzada de la diversitat funcional és l’eina per garantir-ho.

Amb aquest manifest l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca vol expressar el seu reconeixement a les persones que tenen algun tipus de discapacitat, a les seves famílies i a les entitats i associacions que treballen per al seu benestar, així com reivindicar la seva visibilitat a la societat.

L’Ajuntament també dona suport i mostra la seva adhesió als manifestos publicats amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat per les entitats que treballen amb el col·lectiu.