98.0 fm En directe Signal
Home / Agenda / Sant Andreu de la Barca acull aquest divendres una nova marató de donació de sang

Sant Andreu de la Barca acull aquest divendres una nova marató de donació de sang

El Teatre Núria Espert acull aquest divendres 19 de juny la Marató de Donació de Sant de 10 a 22h.

El programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu ha entrevistat a Santiago Sánchez, president de Creu Roja del Baix Llobregat Nord i responsable provincial del Banc de Sang i Teixits, Isabel Canals presidenta de l’Associació de  Donants de Sang del Baix Llobregat Nord i Marta Hernàndez tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

 

Marató Donació de Sang

 

Imprimir

Amb l’objectiu que els ciutadans més joves s’incorporin a l’hàbit de la donació de sang, l’eslògan de la Marató és “Donar sang et fa gran”.
Tot i que una de cada tres donacions la fa un menor de 35 anys, calen 25.000 nous donants joves per substituir les persones que deixen de donar sang, ja sigui perquè han complert 65 anys o perquè algun motiu els impedeix tornar a donar.

Aquest any diferents comerços de Sant Andreu de la Barca, el mercat municipal, les associacions de comerciants, escoles, entitats socials, s’han volgut sumar a la marató ajudant a fer difusió entre els seus socis o clients i oferint als donants un petit tast d’alguna de les seves especialitats.

Les escoles també participen animant als seus alumnes a portar un dibuix per conscienciar als grans a donar sang

La Marató s’ha pogut portar a terme gràcies a la implicació de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. A més, hi col·labora activament Creu Roja, que aportaran voluntaris i l’Associació de donants de sang del Baix Llobregat.

Tothom pot participar o col·laborar amb la Marató  ja sigui  donant sang o bé difonent la necessitat de donar-ne a través dels seus contactes a les xarxes socials, a Whatsapp, el correu electrònic o simplement parlant-ho amb amics i familiars. Per tant, tothom podrà contribuir a mantenir les reserves de sang durant tot l’estiu

 

marato_sang

MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG
Divendres 19 de març de 10 a 22h 
Lloc: Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca

QUI POR DONAR SANG?
Cal tenir aquest pes mínim, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants (450 ml).

Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.

A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.

Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d’aquesta, s’analitza la sang.

Has de saber que pots donar sang:
Si tens entre 18 i 65 anys i peses més de 50 quilos
Encara que hagis patit hepatitis abans dels 12 anys
Encara que no estiguis en dejú.
Encara que tinguis el colesterol elevat.
Encara que prenguis algun dels medicaments més freqüents.

marato sang baner