98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Sant Andreu de la Barca participa en la Conferència Internacional de Ciutats Saludables a Belfast

Sant Andreu de la Barca participa en la Conferència Internacional de Ciutats Saludables a Belfast

L’alcalde Enric Llorca i la delegació municipal també s’han reunit amb l’alcaldessa de la ciutat irlandesa, Deidre Hargey per analitzar la situació política que viu actualment Catalunya.


Alcalde Enric Llorca troabada amb alcaldessa de Belfast

Durant la trobada els dos alcaldes han parlat de la situació que viu actualment Catalunya i l’alcaldessa ha donat el seu punt de vista sobre la resolució de conflictes entre persones que comparteixen territori.

Sant Andreu de la Barca és una de les quatre ciutats espanyoles que participa a la Conferència Internacional de Ciutats Saludables de l’OMS. Les altres són Barcelona, l’Hospitalet, Vitoria i Villanueva de la Cañada.

Segons els organitzadors, la conferència de Besfast és una oportunitat per a identificar com la Xarxa de Ciutats Saludables Europa de l’OMS pot intensificar els seus esforços per fer front als desafiaments urbans i garantir que s’està construint sobre el passat i treballant per a transformar el futur.

Algunes de les principals preocupacions són la qualitat de l’aire, la inclusió, la desigualtat i la sostenibilitat a llarg termini de determinats centres urbans, a on l’amenaça que suposa el canvi climàtic creix any rere any.

La trobada es centra als sis temes de la nova visió política de la Xarxa Europea de Ciutats Saludables de l’OMS: persones, entorn, participació, prosperitat, planeta i pau.

Aquesta és la primera ocasió que la pau s’inclou en com un element que mesura la salut de les persones.