98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Les reclamacions sobre les entitats bancàries centren les consultes dels consumidors de Sant Andreu de la Barca

Les reclamacions sobre les entitats bancàries centren les consultes dels consumidors de Sant Andreu de la Barca

L’advocat resposable de L’OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) Raimon Margalef ha fet balanç en el programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu  de les actuacions realitzades a Sant Andreu de la Barca durant l’any 2017.

Durant l’any 2017 L’OMIC de Sant Andreu de la Barca, ubicada a Les Escoles Velles ha rebut 783 consultes i 112 reclamacions.

Raimon MargalefLes consultes i reclamacions sobre les entitats bancàries, en referència a les clàusules terra i despeses de formalització han protagonitzat les queixes dels consumidors a Sant Andreu de la Barca. Durant els primeres mesos d el’any es van atendre a unes 300 persones només per aquest motiu.

En segon lloc se situen les reclamacions referents a la telefonia mòbil ja sigui per problemes amb la permanència a l’hora de canviar d’operador, els cobraments indeguts per realitzar la portabilitat o els missatges premium.

En tercer lloc es situen els serveis bàsics (aigua, gas i llum), amb un total de 102 igual que va succeir l’any anterior, l’electricitat segueix sent la protagonista. Cal tenir en compte les processos que s’han produït amb els diferents canvis de tarifes elèctriques que ha repercutit en una total desconfiança entre els usuaris, tanmateix els consumidors han fet moltes consultes pel comptador digital (tenen molts dubtes del seu funcionament).

En quart lloc el sector dels comerços on l’ increment de les consultes i reclamacions es degut als canvis i devolucions de productes així com la garantia dels mateixos. S’ha vist incrementat el nombre de consultes respecte compres per internet, és a dir, compres fora d’establiment comercial, on la gran majoria eren estafes.

Finalment el cinquè lloc les consultes referents a l’habitatge, especialment a reclamacions sobre la devolució d ela fiança una vegada l’inquilí deixa el pis.