98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Nous ajuts per pagar rebuts a les famílies amb dificultats econòmiques

Nous ajuts per pagar rebuts a les famílies amb dificultats econòmiques

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ajuda a pagar els rebuts dels subministraments bàsics a les famílies que tinguin dificultats econòmiques amb la finalitat d’evitar talls i garantir l’accés a serveis de primera necessitat.

aiguaEl consistori disposa d’una partida de 80.000 euros per aquest any per ajudar a pagar rebuts de llum i de gas i ha arribat a un acord amb l’empresa Aqualia, concessionària del servei d’aigua, per evitar talls en el subministrament en cas d’impagament.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha recordat que “l’objectiu de la mesura és contribuir a minimitzar els efectes de la crisi sobre les famílies”.

Les famílies que tinguin un mínim de dos rebuts impagats s’han d’adreçar a l’Ajuntament per tal de saber si es poden beneficiar d’aquesta línia d’ajut, que un cop tramitada, paralitza el procés de tall de subministrament per part de la companyia i cobreix el deute que s’ha generat.

Els requisits per accedir a l’ajut és ser titular del contracte de subministrament d’ús domèstic per concepte de gas, aigua i/o electricitat i tenir uns ingressos bruts anuals per família no superiors a 10.841 euros per família unipersonal, 18.429 euros por família de dues persones i 23.849 euros para famílies de tres o més persones.

També poden accedir persones majors de 60 anys, que tinguin una pensió mínima de jubilació, incapacitat o viduïtat, i unitats familiars amb tots els seus integrants a l’atur.