98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Mossos d’Esquadra impulsen els controls en el sector de la compravenda d’objectes de segona mà

Mossos d’Esquadra impulsen els controls en el sector de la compravenda d’objectes de segona mà

El  7 de maig, els mossos van posar en marxa un operatiu simultani d’inspeccions en 22 establiments d’aquest sector.

mossos objectes segona mà
Els Mossos d’Esquadra inicien una campanya de control administratiu i penal dels establiments que desenvolupen l’activitat de compravenda d’objectes de segona mà

Aquestes inspeccions van anar adreçades a incrementar el control registral de les operacions de compravenda d’objectes comprovant qui ven objectes als establiments, els contractes de compra i venda així com contrastar els objectes que són a la venda al públic.

Aquests registres documentals es van contrastar amb les bases de dades policials a efectes que els objectes existents a l’establiment o en el registre no constin denunciats com a sostrets.

 

Fruit de les inspeccions es va recuperar un telèfon mòbil, un ordinador i una emissora policial presumptament sostrets i les unitats policials específiques continuen fent tasques d’investigació sobre els llistats d’objectes i persones resultants de l’acció inspectora i no es descarten noves actuacions.

Durant el decurs del total de 22 inspeccions realitzades, del conjunt de 63 establiments censats a la Regió Policial Metropolitana Sud, es van revisar 1.643 contractes de compravenda i es van identificar 82 persones. De les 22 inspeccions realitzades, en 7 d’elles es va iniciar un expedient sancionador.

La Unitat Regional de Policia Administrativa de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat en coordinació amb altres unitats del mateix cos, han impulsat aquesta campanya que  es va realitzar en establiments de les comarques del Baix Llobregat, al Garraf i a l’Alt Penedès i a la ciutat de l’Hospitalet. Més concretament, les inspeccions que es van realitzar al Baix Llobregat ho van ser a Cornellà, El Prat, Martorell i Sant Boi; al Garraf, a Vilanova i la Geltrú i a Sant Pere de Ribes; i a l’Alt Penedès a Olèrdola, Subirats i a Vilafranca del Penedès; a banda de les realitzades a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat.