98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Mercè i Sofia ens expliquen com funcionen les parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua

Mercè i Sofia ens expliquen com funcionen les parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua

Mercè Busquets com a voluntària i Sofia Morel com a aprenenta formen part les parelles lingüistíques del programa Voluntariat per la Llengua de Sant Andreu de la Barca.

Sofia és argentina i porta 15 anys a Sant Andreu de la Barca i ha decidit donar un pas més i aprendre parlar català.  Amb el suport de la Mercè ha començat a parlar català.

Des de l’any 2003 el Servei Local de Sant Andreu de la Barca ofereix el programa Voluntariat per la Llengua.

Voluntariat per la llengua 2020 Sofia i Mercè

Des de l’any 2003 el Servei Local de Sant Andreu de la Barca ofereix el programa Voluntariat per la Llengua.

Els requisits que calen per participar-hi són ser major d’edat, parlar català en cas de voler ser voluntari, i voler millorar la conversa en català en cas de ser aprenent. També cal tenir una hora disponible a la setmana per fer les trobades per conversar fins a un total de 10 hores, és a dir, 10 setmanes.

Voluntariat per la llengua 2020 Sofia i Mercè -03

A Sant Andreu de la Barca des del 2003 i fins al 2020 hi han participat 1.006 persones (433 voluntaris i 573 aprenents) que han fet més de 5.730 hores de conversa en català.
En aquests moments també hi ha 18 entitats adherides i 111 comerços participants, establiments que utilitzen el català de la manera habitual o on els aprenents també poden practicar el català.

Voluntariat per la llengua 2020 Sofia i Mercè -02

Enguany per la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19 les converses s’han realitzat de forma virtual. L’edició del 2020 compta amb 51 participants.