98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Maria Castaño, “amb l’esgrima has de ser molt forta psicològicament i físicament”

Maria Castaño, “amb l’esgrima has de ser molt forta psicològicament i físicament”

La santandreuenca viu amb passió el seu esport i practica l’esgrima en la modalitat de sabre des dels 7 anys competint a escala nacional i internacional.

Maria Castaño té 17 anys i viu a Sant Andreu de la Barca. Va començar practicant atletisme, però veien que no li motivava prou, va decidir practicar l’esgrima. La decisió va ser per casualitat veient la pel·lícula “Barbie y las tres mosqueteras“. Va ser llavors quan Maria Castaño amb set anys va tenir clar que el seu esport seria l’esgrima.

Maria Castaño

Castaño competeix amb el club SAM (Sala d’Armes de Montjuïc), el club més important de Catalunya. Estudia 2n batxillerat al centre tecnificació Joaquim Blume d’Esplugues del Llobregat becada pel Consell Català de l’Esport.
Aquest és el seu primer any júnior i ocupa l’onzè lloc del rànquing nacional. L’any passat en categoria cadet la Maria va acabar en quarta posició del rànquing nacional.

L’esportista santandreuenca ha aconseguit dues medalles de plata i tres de bronze per equips en els campionats d’Espanya en diferents categories. Ha competit en tornejos nacionals i internacionals.

Com es prepara i entrena una esportista d’esgrima? Maria Castaño ens ha parlat de la part psicològica i física que són cabdals per la pràctica d’aquest esport. Es mostra molt autoexigent i el seu somni és arribar a competir en unes olimpíades.

Maria Castaño compta també amb el suport familiar, tal com ens ha comentat a Ràdio Sant Andreu el seu pare, Manel Castaño.

Maria Castaño - Manel Castaño