98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Marc Giribet “Soc i vull ser un alcalde de kilòmetre zero i de proximitat”

Marc Giribet “Soc i vull ser un alcalde de kilòmetre zero i de proximitat”

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca ha fet balanç a Ràdio Sant Andreu del primer any al capdavant del consistori santandreuenc.

El 17 de juny de 2023, Marc Giribet era investit alcalde de Sant Andreu de la Barca. Ràdio Sant Andreu ha dedicat l’entrevista mensual ha fet balanç del primer any de legislatura.

Giribet ha recordat a l’entrevista que el darrer any ha estat “un any molt intens, en l’àmbit personal, però sobretot pel que fa a la responsabilitat. Per mi ha estat un any que, francament, he gaudit molt. M’agrada molt poder parlar amb la gent, m’agrada moltíssim poder conèixer encara més la ciutat i, evidentment, posar en marxa nous serveis a necessitats que són molt conegudes o com a mínim quan estava a l’oposició o fins i tot quan estava al teixit associatiu de la ciutat. Tenir la sort de poder donar resposta a aquestes necessitats, per a mi és, més enllà d’un compromís i una responsabilitat, és un autèntic orgull i ho estic gaudint moltíssim”.

 

A l’entrevista ha recordat la posada en marxa del pla Sant Andreu Millora “és el pla de xoc que la ciutat necessitava i encara necessita per millorar els índex de neteja, i així ens ho està valorant la gent en les enquestes. Hem de continuar treballant amb qüestions de percepció d’inseguretat que té la ciutadania i aquí això està lligat, com deia, amb la neteja, amb la il·luminació, amb tenir o amb poder disposar de més recursos policials que facin a aquesta tasca”.

S’ha definit com un “alcalde de quilòmetre zero” i de proximitat “A mi em podeu trobar als barris, em podeu trobar a les entitats i a les instal·lacions esportives, em podeu trobar a qualsevol festa de barri que organitzi qualsevol entitat, però ja no només això. Hem posat en marxa unes Regidories de Barri, és a dir, un referent del govern a cada barri, cada setmana, escoltant si cal als veïns a casa seva, facilitant el seu telèfon de WhatsApp per si hi ha alguna qüestió, poder contactar ràpidament amb el regidor. Hem posat en marxa les Assemblees de Barri periòdiques perquè els ciutadans es puguin trobar i ens puguin traslladar amb totes les qüestions, totes les necessitats o totes les propostes. Hem posat en marxa l’Audiència Pública. Per tant, considero que qui digui que no hi ha participació a Sant Andreu de la Barca, és perquè realment no la vol veure, perquè hi ha més que mai”.

Sobre la transparència, Giribet ha assenyalat “Estem en uns índexs de participació i de transparència. altíssims, estem fent enquestes de valoració, hem posat en marxa el Reglament de Participació Ciutadana, portem entre el Reglament i ara l’Ordenança de Civisme dos processos de consulta a la ciutadania. Això en menys de dotze mesos. Per tant, jo crec que el govern s’ha abocat a estar al carrer, a escoltar la gent del carrer i evidentment a treballar per la gent, pel carrer, per als barris, per les associacions. Aquest és el nostre objectiu i ningú ens distraurà.”

 

A l’entrevista mensual a l’emissora municipal, l’alcalde ha recordat que és important recuperar l’orgull santandreuenc L’he intentat promoure per activa i per passiva, i ho continuaré fent. Jo em sento molt orgullós de viure a Sant Andreu de la Barca. Sant Andreu de la Barca té grans potencialitats. Ho estem promovent amb persones d’aquesta ciutat com la Sofia Heras, el Joel Pleguezuelos, el Pau Prim, però tants i tantes altres persones que des de l’Ajuntament intentem reconèixer a cada moment que aconsegueixen una fita important. I això també ho fem perquè la ciutadania s’adoni que Sant Andreu a la Barca té contingut, té història i té projecció. Vull recuperar aquesta posició de Sant Andreu a la Barca.

Aquest orgull santandreuenc també el vol traslladar a d’altres àmbits “Nosaltres tenim molt a dir també en tota l’Àrea Metropolitana. Tenim molta projecció que podem traslladar des de Sant Andreu a la Barca a nivell d’empreses, a nivell de bones experiències, de bones praxis, de ser referents en esdeveniments. Per tant, això també ho estem buscant des de l’Ajuntament i des del Govern municipal, el Govern de la Ciutat. I, per tant, és importantíssim. I vull que les entitats, els comerços i els empresaris també s’ho creguin. Tenim moltes potencialitats. Les hem d’exportar, les hem d’expandir i l’Ajuntament ha de posar els recursos que facin falta, precisament per això, per ajudar a tothom a què brillin i se sentin orgullosos de la feina que fan i d’on la fan, que és a Sant Andrew de la Barca”.

També ha valorat l’acord de govern entre Fem Sant Andreu i En Comú Podem “el valoro d’una manera molt i molt positiva. Aquest acord de govern ha permès finalitzar una etapa de 44 anys de govern del PSC. I, per tant, és un govern progressista, és un govern que mira per les persones i per a aquelles necessitats tan bàsiques que tenim les persones per poder desenvolupar en qualitat la nostra vida, i és un govern que no ha tingut por de fer canvis. Encara que aquests canvis, a vegades, no siguin del tot populars, perquè hi ha moments que l’administració és administració i ha de vetllar per a tothom. I, per tant, vull agrair als socis de govern aquesta valentia i que s’embarquessin en un projecte que consolidava el que la gent havia dit a les urnes, que volien canvi, canvi i més canvi amb un govern transgressor, generació de noves idees, jove, modern…”.

Sobre les promeses electorals realitzades en campanya, l’alcalde Marc Giribet ha assenyalat “Primer de tot, reduir el cost polític de l’Ajuntament de Sant Andreu a Barca en 30.000 euros. He estat jo com a alcalde, qui s’ha rebaixat el sou, més de 7.000 euros. Per tant, aquesta era una de les meves promeses electorals, reduir el cost polític d’aquest ajuntament, i concretament el meu salari. Fins a 30.000 euros hem reduït el cost polític d’aquest ajuntament. Hem posat en marxa una reforma als parcs infantils. Hem aplicat el Pla Sant Andreu Millora, que sobretot es basa en seguretat, manteniment i neteja de la via pública. Hem apostat i estem apostant moltíssim, i serà una de les grans apostes d’aquest mandat per l’educació. Un pla estrella és precisament el Pla Educatiu d’Entorn, superant un milió d’euros al contracte de les escoles Bressol, pacificar els entorns escolars”. Sobre aquesta qüestió també ha assenyalat que “vaig prometre un govern de proximitat, amb tota la participació ciutadana, amb el govern al carrer, amb el govern gairebé a la porta del ciutadà que així ho reclama. Per tant, aquí, això és el que hem fet. Entre moltes altres coses, portàvem comptabilitzades aproximadament més de 250 accions d’aquest govern municipal en aquests 12 mesos”. Ha agraït la tasca dels regidors i regidores i el personal del consistori per la feina feta en el darrer any “que gràcies a tots ells estem tirant aquesta ciutat endavant”.

El reptes de Sant Andreu de la Barca de cara al futur assenyala “Hem d’abordar qüestions importantíssimes com són el camí climàtic i com la ciutat s’adapta amb aquestes illes de calor que tenim cada cop més mesos a l’any. Hem de projectar la ciutat en futur, amb nous serveis, com podria ser el nou CAP, com és la nova Escola Bressol, com és la passera que connectarà les dues ribes a banda i banda de les vies de ferrocarrils, la reactivació del Centre Comercial Atrium, que és una de les meves grans obsessions, i projectar la ciutat en futur en dos àmbits també urbanístics. Una és poder generar aquest habitatge que garanteixi que els joves i les famílies de Sant Andreu a la Barca no han de marxar de Sant Andreu a la Barca perquè volen viure a Sant Andreu a la Barca i, per tant, tenen l’opció d’accedir a habitatge, generar nous habitatges en transformació urbanística, de planejament urbanístic, i com també adaptem l’oferta industrial als temps actuals. Abans es necessitaven molts metres quadrats de nau industrial per tallers, per producció manufacturera. Ara Sant Andreu de la Barca ha d’apostar també pel sector tecnològic”.