98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i Pimec faciliten el relleu generacional d’empreses familiars

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i Pimec faciliten el relleu generacional d’empreses familiars

relleu generacional pimec ajuntamentLa patronal assessora i acompanya als empresaris en aquest procés, un procés que pot ser traumàtic i que, en ocasions, pot suposar la desaparició d’una firma amb anys d’activitat.

Unes 10 empreses familiars han participat en la sessió informativa  realitzada el 4 de juliol a Les Escoles Velles de Sant Andreu de la Barca.

Segons dades de Pimec, un 65% de les petites i mitjanes empreses catalanes es troben a mans de propietaris amb una llarga trajectòria però que a l’hora de jubilar-se i delegar la gerència tenen un problema de relleu.

Aquest tipus d’empreses, per les seves característiques intrínseques, estan estretament lligades a les persones que les creen i les dirigeixen durant anys.

L’objectiu de la iniciativa és que les empreses que es trobin en aquesta situació puguin disposar de l’assessorament de tècnics de Pimec que visitaran l’empresa per orientar en aquest procés de traspàs.

Segons Pimec, es poden trobar solucions diverses, dins i fora de la família, que, fins i tot, poden quedar recollides en un document notarial.

La iniciativa està en el marc del conveni que les dues parts van signar a principi d’any per enfortir les empreses locals, fomentar la seva internacionalització i facilitar el relleu generacional.