98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ja té les dades de l’estudi sobre la qualitat de l’aire

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ja té les dades de l’estudi sobre la qualitat de l’aire

L’estudi ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona que va analitzar durant tres setmanes la qualitat de l’aire a la ciutat entre mitjans de febrer i principis de març.

A mitjans de febrer es van instal·lar a Sant Andreu de la Barca una vintena de captadors diòxid de nitrogen (NO2) en diferents espais com entorns escolars, carrers amb trànsit intents, les vies principals i carrers estrets que ha permès elaborar un estudi més ampli.

Estudi qualita aire Sant Andreu de la Barca 02

Abans de l’estudi Sant Andreu de la Barca només comptava amb un captador de trànsit situat a prop de l’A2 i donava uns resultats molt elevats de diòxid de nitrogen.

Els resultats de l’estudi ha estat positius segons assenyala la regidora de Medi Ambient Maite Navas. La mitjana global dels 21 captadors ha estat de 29 µg/m³ (es considera elevat a partir de 40).

Els valors obtinguts en zones de trànsit han estat moderats i elevats amb una mitjana de 32 µg/m³.

Imatges febrer 2020

Imatge febrer 2020

El valor més elevat s’ha produït al captador instal·lat a la rotonda de l’entrada de Sant Andreu amb un valor de 48 µg/m³.

Per contra el nivell més baix es va mesurar al captador situat a l’Escola Àngel Guimerà amb un valor de 14 µg/m³.

A partir d’aquest estudi es realitzaran actuacions per millorar la qualitat de l’aire