98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca aprova el pressupost de l’any 2017 amb un increment de 3.47%

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca aprova el pressupost de l’any 2017 amb un increment de 3.47%

El Ple Municipal celebrat el 24 de novembre de 2016 aprova el pressupost de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca de cara l’any 2017 amb una dotació econòmica de 24.217.681 milions d’euros (Ajuntament i SAB-URBÀ).

pressupost ajuntamentEl pressupost de l’any 2017 suposa un increment d’un 3,47% respecte a l’any anterior i només de l’Ajuntament suma la quantitat de 21.594.000.  El pressupost ha estat aprovat amb els vots del PSC, Ciutadans i Partit Popular.

La resta de formacions polítiques Si es pot, ERC, ICV-EUiA i Convergència han votat abstenció.

Monserrat Tobella, regidora d’Hisenda ha destacat que l’equip de govern ‘ha intentat sumar esforços i sensibilitats amb la resta de formacions polítiques i han recollit les aportacions dels partits polítics presents en el plenari’.

El pressupost segons Tobella s’ha fet sense incrementar la pressió fiscal als ciutadans. Per la seva banda l‘alcalde Enric Llorca ha manifestat que es tracta ‘d’uns pressupostos basats en l’austeritat i contenció per mantenir la qualitat dels serveis i la lluita contra l’atur’.

La partida a Serveis Socials suma 1.609.000 euros amb l’augment dels serveis domiciliaris per ajudar a les persones dependents.  Amb aquest pressupost també es vol combatre la pobresa energètica i garantir com a mínim un àpat al dia les persones necessitades.

L’ajuntament continuarà amb els plans d’ocupació i destinarà uns 70.000 euros amb el pla Sant Andreu Avança i uns 40.000 més amb altres polítiques per combatre l’atur.  Pel que fa al comerç es destinaran 68.000 euros per ajudar al comerç local.

En l’apartat d’inversions el pressupost és 1.689.5000 euros. Entre les inversions previstes destaca la conversió de la Nacional 2 en via urbana i la supressió de les barreres arquitectòniques del Barri del Palau i remodelació de la plaça Charlie Rivel.

CyDRNnEWgAIFfh8

El nou pressupost contempla també 12.000 euros en ajuts del transport als joves estudiants i uns 32.000 en millores de les escoles de la ciutat.

La plantilla de la Policia Local augmentarà amb dos nous agents i es continuaran amb les campanyes de civisme, convivència i seguretat.

Es potenciarà el transport urbà dins de la ciutat, als polígons i a l’estació propera de la Renfe amb una partida d’uns 33.000 euros.

El nou pressupost contempla l’increment d’un 1% en els sous dels treballadors. Pel que fa a les polítiques adreçades als joves es destinaran 69.000 euros a activitats exclusivament per a ells.