98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament rep el ‘Premi de qualitat al foment d’un desenvolupament urbà i sostenible’

L’Ajuntament rep el ‘Premi de qualitat al foment d’un desenvolupament urbà i sostenible’

L’Ajuntament ha rebut la distinció per la construcció de les pantalles que minimitzen l’impacte acústic que diferents infraestructures provoquen al barri de la Solana.

premi recs

L’alcalde Enric Llorca va recollir el premi el passat 6 d’octubre a Segovia en un  acte convocat per la RECS.
Amb aquest guardó la RECS, Red Española de Ciudades Saludables que depèn de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), reconeix la tasca de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca en la promoció de la salut de les persones.

Les pantalles acústiques tenen quatre metres d’alçada i protegeixen el barri de la Solana de l’impacte acústic que poden provocar els vehicles que circulen per l’autovia A2 i l’activitat d’algunes de les indústries ubicades al polígon Sant Vicenç de Castellbisbal.

En aquesta línia municipal de promoure la salut dels ciutadans, l’Ajuntament, la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han posat en marxa un projecte pioner a Catalunya que passa per quantificar com millora la salut de les persones determinades actuacions, com ara la recuperació de la llera del riu Llobregat.

L’AMB treballa conjuntament amb el consistori per recuperar aquest bé natural i fer que la ciutadania en pugui gaudir.  Aquesta iniciativa és pionera a Catalunya i només s’ha dut a terme a algunes localitats del País Basc.