98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament negocia l’adquisició de sòl per a la construcció d’habitatge públic

L’Ajuntament negocia l’adquisició de sòl per a la construcció d’habitatge públic

A Sant Andreu de la Barca hi ha set vivendes de la SAREB, que podrien passar a disposició del consistori amb l’anunci de l’adquisició de 50.000 habitatges del govern central


El president del govern Pedro Sánchez ha anunciat que posarà 50.000 habitatges de la SAREB en lloguers amb preus assequibles. A més, té com a voluntat ampliar el tant per cent d’immobles públics, passant del 3% actual al 20%. D’aquestes 50.000 habitatges, 21.000 passaran a disposició dels municipis i les Comunitats Autònomes, Sant Andreu de la Barca ja en té 7. L’objectiu és impulsar el lloguer social, 14.000 seran vivendes ja habilitades i promocionar la construcció de 15.000 més.

L’alcaldessa Ana Alba ha fet una valoració d’aquestes declaracions i ha recordat que des del consistori estan, “des de fa més d’un any, en negociacions per adquirir uns dels habitatges de SAREB al municipi”. Alba també ha declarat que “agraeix que aquestes polítiques públiques al final arribin, sobretot al municipi”.

Aquest anunci arriba després de l’aprovació de la Llei de Vivendes i que Sanchez manifestés que un dels grans problemes de la societat espanyola estan relacionat amb el difícil accés a la vivendes i, amb aquesta proposta pretén solucionar això.