98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reclama nous criteris de copagament dels serveis a les persones dependents

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca reclama nous criteris de copagament dels serveis a les persones dependents

El Ple Municipal del 28 d’abril de 2016 va aprobar per unanimitat la moció presentada pel PSC que  instat als governs de l’Estat i de la Generalitat a revisar i millorar els sistemes de copagament dels serveis que poden rebre les persones que tenen reconeguda una situació de dependència.

L’actual sistema té en compte criteris com el patrimoni o els ingressos dels afectats, un fet que provoca que la majoria dels beneficiaris hagin de pagar entre el 30% i el 40% dels serveis orientats a millorar la seva qualitat de vida que contempla la llei.
La moció aprovada per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca demana un pagament “just i equitatiu”.

 

La Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència (LAPAD), aprovada l’any 2006, preveia el dret de les persones dependents a rebre una sèrie de serveis per millorar la seva qualitat de vida.
La llei, que es va modificar posteriorment, retirant, per exemple, la cotització que feia l’Estat pel cuidador no professional, preveu un sistema de finançament mixt, de manera, que l’administració cobreix una part del servei i l’afectat una altra.

persones dependents