98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa a disposició dels ciutadans uns comptadors d’energia

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca posa a disposició dels ciutadans uns comptadors d’energia

El termini per demanar els kids energètics s’obre el dilluns, 2 de març i finalitza el divendres 6 de març, i s’adjudicaran per ordre cronològic de sol·licitud.
Rosa MªAsencio, tècnica de Medi Ambient a l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca ho ha comentat al programa Via Directa.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, ofereix un servei de préstec d’11 comptadors intel.ligents d’energia, per tal de fomentar i facilitar l’estalvi energètic a les famílies.

Les persones interessades a tenir un kid energètic s’han de posar en contacte amb el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, per correu electrònic (mediambient@sabarca.cat), o mitjançant una trucada (936356403) i hauran d’assistir a unes sessions de formació, la primera de les quals serà el dia 10 de març de 2015. En aquesta sessió, se’ls donaran les pautes per a la instal.lació i control de l’aparell.

Els comptadors intel.ligents d’energia proporcionen informació per conèixer i gestionar el consum energètic d’una llar de manera intel.ligent. Mesura en temps real l’electricitat que s’està consumint, el seu cost i l’equivalència en kg de CO2 emesos a l’atmosfera.

Les gràfiques de consum diari de la llar que se n’obtenen permeten relacionar les activitats que es realitzen amb el consum energètic que tenen associat. D’aquesta manera es pot veure com estem consumint l’energia i identificar situacions d’estalvi energètic.

Aquests kids són cedits per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, dins el Programa Metropolità d’Educació per la Sostenibilitat, el qual s’emmarca en el Pla de Sostenibilidad de l’AMB, i formen part de les accions previstes dins la Setmana de l’Energia 2015, a Sant Andreu de la Barca.

comptador energia