98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / L’Ajuntament activa el pla local d’emergència pel risc de vent i tanca els espais públics i recomana no fer activitats a l’aire lliure

L’Ajuntament activa el pla local d’emergència pel risc de vent i tanca els espais públics i recomana no fer activitats a l’aire lliure

Activat en fase d’alerta el Duprocim, el pla local d’emergències, per ventades en fase d’alerta per les fortes ratxes de vent a Sant Andreu de la Barca.

L’Ajuntament informa que a primera hora del matí, la Policia Local ha tancat els parcs i recomana no fer activitats a l’aire lliure.

Segons les previsions, l’episodi de fort vent s’ha d’intensificar aquest dimarts i les ratxes podran superar també els 72 quilòmetres per hora.

També es recomana evitar zones boscoses, on poden caure branques o arbres.

Dins del nucli urbà, s’ha de vigilar amb la possible caiguda d’elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. Per prevenció, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent, com les torretes. També cal replegar els tendals.

La Policia Local demana moderar la velocitat i vigilar la distància lateral en avançaments. També recomana corregir les desviacions de la trajectòria causades pel vent i agafar fort el volant o manillar.