98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La Junta Electoral permet excusar-se en formar part d’una mesa electoral si ja has contractat les vacances

La Junta Electoral permet excusar-se en formar part d’una mesa electoral si ja has contractat les vacances

El DNI serà obligatori en el moment de lliurar el vot per correu

La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit finalment que aquelles persones que tinguessin contractat un viatge en les dates de les eleccions generals anticipades que se celebren el 23 de juliol de 2023, quedaran eximides d’acudir a la mesa electoral en cas que els toqui per sorteig.

Aquestes vacances (viatge o un allotjament de vacances contractat ),  hauran d’estar contractades abans del 29 de maig, quan es van convocar les eleccions.

La JEC  assenyala que serà possible “sempre que hagi estat contractat abans de la data de convocatòria de les eleccions i la cancel·lació de les quals ocasioni un perjudici econòmic o un trastorn greu al sol·licitant”. Caldrà acreditar-ho  i la Junta Electoral recorda que serà possible sempre “que s’asseguri la integració plena de les taules i que s’acrediti documentalment la deguda antelació del contracte, així com el perjudici econòmic o trastorn greus al·legats”.

El sorteig per als membres de les meses electorals del 23J es farà entre els dies 26 i 30 de juny i es comunicaran en un termini de tres dies. Es poden presentar les al·legacions durant els 7 dies posteriors a rebre la notificació a les juntes de zona, que tenen 5 dies per resoldre.

La JEC també ha recordat que serà necessari presentar el DNI per lliurar el vot per correu, un tràmit que no era necessari fins ara.  En el cas de no poder anar personalment es pot fer una autorització  (signada per la persona que vota i amb fotocopia del DNI), perquè la pugui lliurar una altra persona.