98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / La Consulta de Felipe del Val – Consells per prevenir i curar el refredat o la grip

La Consulta de Felipe del Val – Consells per prevenir i curar el refredat o la grip

El doctor i pediatra Felipe del Val ha obert nova consulta al programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu  per aclarir les diferències entre grip i refredat.

Felipe del Val

 

 

CONSELLS (Gencat)
No hi ha cap medicament que curi la grip però alguns, com els analgèsics i els antitèrmics (paracetamol), ajuden a alleujar o a escurçar algunes molèsties com el mal de cap o la febre. Els antibiòtics no curen la grip.

En el cas de persones amb alt risc de complicacions, el metge o la metgessa pot prescriure antivirals com zanamivir o oseltamivir. Aquests medicaments ajuden a escurçar la durada de la grip i a reduir la possibilitat de complicacions, però s’han de començar a prendre abans que passin 48 hores des de l’inici dels símptomes.

A banda, es recomana a tots els malalts de grip seguir una sèrie de mesures generals:

  • Beveu aigua, sucs, brous i infusions. Contràriament a les creences populars, les begudes alcohòliques no tenen cap efecte beneficiós.Si no teniu gana, no cal que mengeu aliments sòlids
  • No fumeu. Pot ser un bon moment per deixar definitivament el tabac
  • Descanseu i feu repòs. Si heu de faltar a la feina, poseu-vos en contacte amb el vostre centre de salut per tramitar la baixa laboral
  • Quan tingueu la grip, no deixeu cap tractament que estigueu prenent habitualment
  • Per a la irritació de la gola van bé els caramels sense sucre. Eviteu tossir i gargamellejar si no és per treure mocs: quan tossiu us rasqueu la gola i augmenteu la irritació i la tos.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors de paper en tossir i esternudar, i llenceu-los després de cada ús.
  • Renteu-vos sovint les mans amb aigua i sabó o amb productes que continguin alcohol, especialment després d’haver tossit o esternudat.