98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Jordi Morales fa història i disputarà els seus setens Jocs Paralímpics a París

Jordi Morales fa història i disputarà els seus setens Jocs Paralímpics a París

El palista resident a Sant Andreu de la Barca segueix sumant triomfs esportius després de classificar-se per disputar uns nous Jocs Paralímpics.  Morales assegura a Ràdio Sant Andreu que la classificació és “un privilegi que demostra que la resilència és un factor clau en l’esport”.

Els jocs es disputaran a finals d’agost a París i l’objectiu de Morales és aconseguir medalla olímpica  com les que va aconseguir a  Atenes (Plata),  Londres (bronze)  i Tòquio (bronze).
Compta amb tres campionats del Món de Tennis Taula  (dos per equips i un individual) i millor esportista paralímpic de l’any en tennis de taula (2018).  En el món, hi ha pocs esportistes que han disputat set jocs olímpics i paralímpics. Jordi Morales ha aconseguit aquesta fita esportiva amb esforç, perseverança i amb resilència, que en paraules de Morales “és un factor clau en l’esport”.

La classificació als Jocs Paralímpics de París l’ha aconseguit dipsutant el 2024 ITTF Polish Para Open, celebrat en Wladyslawowo del 26 al 29 de març on la delegació espanyola ha tancat la seva participació amb resultats notables, marcant l’últim torneig abans del tancament del rànquing de classificació per als Jocs Paralímpics de París 2024.

En la classe 7, Jordi Morales va ser eliminat en quarts de final pel suec Sam Carl Gustafsson, però va aconseguir la classificació per dobles. Morales amb el brasiler Israel Pereira es van proclamaecampions després d’imposar-se en partits renyits des de quarts fins a la final, assegurant-se la seva plaça per als Jocs Paralímpics de París 2024 en la modalitat de dobles.

REAL FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE TENIS DE MESA

 

Morales va debutar amb 14 anys a Sidney en uns Jocs Paralímpics. Quatre anys després aconseguir la seva primera medalla de bronze a Atenes i medalla de plata a Londres 2012. L’any 2018 va ser proclamat Campió del Món i va rebre a Corea el premi Estrella Paralímpica del Tenis Taula, guardó que lliura la Federació Internacional de Tenis Taula valoren els èxits esportius en l’àmbit internacional i nacional a més de la popularitat entre els seguidors d’aquest esport arreu del món. L’any 2021 aconseguiria la medalla de bronze als jocs de Tòquio.

 

Jordi Morales va néixer amb espina bífida, però va tenir molt clar que la seva discapacitat la convertiria en capacitat. Amb esforç, lluita i ganes de superació va començar a jugar a tenis taula amb sis anys i avui en dia és un dels grans esportistes mundials. Va néixer a Esparreguera i des de fa catorze anys viu a Sant Andreu de la Barca on ha creat el Club de Tenis Taula.