98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Inici dels cribatges intensius de COVID-19 Sant Andreu de la Barca

Inici dels cribatges intensius de COVID-19 Sant Andreu de la Barca

Els test d’antígens ràpids es fan al Centre Cívic de la Plana de dilluns a divendres de 15 a 20h i està adreçat a la població a partir de 16 anys.

No cal demanar cita prèvia però és molt important portar la tarjeta sanitària

 Cribatge COVID-19 a Sant Andreu de la Barca  01

Els tests de detecció es fan a la població a partir de 16 anys amb la  finalitat de poder identificar persones que tenen el virus però que no mostren símptomes.

Centre Cívic La Plana Campanya Grip - 03

 

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, s’inicien cribratges intensius en diferents municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud.

Cribatge COVID-19 a Sant Andreu de la Barca  02

 

A Sant Andreu aquests cribatges es realitzaran a partir de l’1 de desembre al Centre Cívic La Plana. C. Garraf, s/n. de dilluns a divendres de 15 a 20 h.

Cribatge COVID-19 a Sant Andreu de la Barca  03

 

EN QUINZE MINUTS JA SE SABRAN ELS RESULTATS

La tècnica que s’utilitzarà serà el test antigènic ràpid (TAR).

Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se’ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut.  Per evitar aglomeracions els dispositius de cribratge massiu estaran en funcionament diverses setmanes.

Cribatge COVID-19 a Sant Andreu de la Barca  04


QUÈ CAL PORTAR?

És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

OBJECTIU: DETECTAR EL MÀXIM NOMBRE POSSIBLE DE PERSONES INFECTADES

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

RECOMANACIONS

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.