98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / La gossa Kenia de la Unitat Canina de Sant Andreu de la Barca guardonada amb la Medalla al mèrit policial

La gossa Kenia de la Unitat Canina de Sant Andreu de la Barca guardonada amb la Medalla al mèrit policial

També ha estat premiat el guia caní de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca i president de l’Associació de Guies Canins i Policies Locals d’Espanya, Javier Gómez.

Teràpia gossos autisme 01La Unión Nacional de Jefes y Directivos de Policías Locales (Unijepol) ha atorgat a la Kenia, la gossa policia més veterana de Sant Andreu de la Barca, la Medalla al mèrit policial, com a reconeixement a la seva trajectòria.

En el marc d’aquestes distincions, que es lliuraran a Madrid aquest mes de febrer, també ha estat premiat el guia caní de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca i president de l’Associació de Guies Canins i Policies Locals d’Espanya, Javier Gómez.

El premi està en el marc de la primera edició de les Distincions nacionals a guies, gossos i unitats canines policials, que concedeix la Unijepol, una entitat de caire estatal que agrupa a caps i comandaments dels serveis de Policia Local i que pretenen posar en valor el treball que fan les unitats canines.

gossa keniaDe la trajectòria professional de la Kenia destaca una actuació l’any 2015 quan va salvar la vida del seu guia, també reconegut ara per la Unijepol, que va quedar greument ferit en el marc d’una actuació policial.

A més, actualment la Kenia participa a una prova pilot impulsada per l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca que pretén aprofitar la capacitat terapèutica dels gossos per ajudar als nens afectats per un trastorn de l’espectre autista (TEA).