98.0 fm En directe Signal
Home / Cultura / Fragments d’obres de Shakespeare, Llull, Víctor Català i Cervantes promouen la lectura a Sant Andreu de la Barca

Fragments d’obres de Shakespeare, Llull, Víctor Català i Cervantes promouen la lectura a Sant Andreu de la Barca

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa una campanya per promoure la lectura durant el mes d’abril, coincidint amb la celebració de la diada de Sant Jordi. Per aquest motiu s’han col·locat a diversos punts de la ciutat fragments de diferents autors literaris dels quals enguany se celebra alguna efemèride.

lecturaEntre d’altres coses, aquest any es celebra el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, el 400 aniversari de la mort de William Shakespeare i Miguel de Cervantes i el 50 aniversari de la mort de Víctor Català, pseudònim literari de Caterina Albert.

Coincidint amb aquestes efemèrides, als punts informatius que hi ha repartits per la ciutat s’han col·locat textos amb fragments de fins a quatre obres d’aquests escriptors i es poden llegir als carrers de Sant Andreu de la Barca textos de El Quixot, de Cervantes; Solitud de Víctor Català; Llibre de les bèsties de Llull; o Romeu i Julieta de Shakespeare.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Juan Pablo Beas, ha explicat que “les obres s’exposen en el seu idioma original i en el cas de l’obra de Shakespeare s’ha traduït al castellà i al català”.

Amb la finalitat de promoure la lectura i incrementar l’interès dels ciutadans per la literatura el consistori ha posat en marxa un concurs on els participants han d’escriure la frase que continuaria a l’escrita als cartells de l’obra en qüestió a Twitter amb l’etiqueta #lecturasabarca.

Entre els participants es sortejaran cinc entrades dobles per anar a veure una obra al Teatre Núria Espert.