98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Enric Llorca, alcalde de SAB ‘acatarem la llei i farem el que ens diu el Tribunal Constitucional’

Enric Llorca, alcalde de SAB ‘acatarem la llei i farem el que ens diu el Tribunal Constitucional’

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca assegura  que l’Ajuntament “complirà la llei” el pròxim 1-O “de la mateixa manera que fem sempre”.

 

Regidors 2015-2019

Regidors 2015-2019

Llorca ha fet aquest anunci després que el Govern de la Generalitat hagi informat als ajuntaments que comptarà amb els locals que es fan servir habitualment per a celebrar el referèndum de l’1-O, que posteriorment el Tribunal Constitucional (TC) ha suspès.

L’alcalde ha demanat un informe al secretari de l’Ajuntament per saber quina ha de ser l’actitud del consistori davant d’aquesta situació.

Al seu informe, signat avui, el secretari de l’Ajuntament, que és la màxima autoritat jurídica del consistori, recorda que el TC “ha prohibit expressament” la continuació del preparatius pel referèndum, entre el que hi ha la formació de cens, l’exposició de les llistes de consulta o la designació de locals.

“Nosaltres acatarem la llei i farem el que ens diu el TC” ha dit Llorca, que recorda que “sinó ho fem podem incórrer en un delicte” però “amb independència d’això mai farem res que vagi en contra de la legalitat establerta”.

Llorca ha remarcat que “després del dia 1 d’octubre hem de començar a recórrer el camí que ens ha de portar a solucionar els problemes reals, que passen per una modificació de la constitució per tenir una relació diferent de Catalunya amb Espanya, dins del mateix estat”.

“Hem de trobar el camí per redreçar la situació, per establir un nou marc de relació de Catalunya dins d’Espanya, que sigui positiu i satisfactori per a tothom” ha dit Llorca, que ha considerat que “els catalans votarem però ho farem en democràcia: en un referèndum legal,efectiu, vinculant i democràtic, que contempli com la reforma de la Constitució Espanyola estableix un nou marc de relació de Catalunya dins d’Espanya”.

Llorca ha apuntat que “hem de trobar el camí perquè els catalans puguem acceptar o rebutjar un nou acord amb la resta d’Espanya i hem de treballar per aconseguir el suport d’una àmplia majoria”.