98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Els santandreuencs parlen sobre el consum de tabac

Els santandreuencs parlen sobre el consum de tabac

Segons l’Enquesta Europea de la Salut a Espanya, l’any 2019, gairebé el 17% de les dones i més del 20% dels homes fumen cada dia. El gruix més gran de població fumadora es concentra en les edats de 25 a 64 anys, amb percentatges entorn el 30% en homes i al 20% en dones. Aquestes xifres han anat disminuint amb el temps, quan al 20154 superaven el 30%. Amb el confinament, el consum de tabac va disminuir un 9%. Hem sortit al carrer a preguntar a alguns exfumadors com ho van fer per deixar de fumar. Hi ha d’altres que, tot i haver-se plantejat deixar-ho, no ho han fet mai:
Veient les xifres, hi ha molta gent que mai ha fumat, però segur que coneixen a algú que  ho feia o encara ho fa. Un santandreuenc ens explica que, tot i no ser ell fumador, la seva filla si ho és. Va deixar de fumar durant tres anys, però després va tornar.
Tècniques i tàctiques per deixar de fumar i fer més amè el procés n’hi ha moltes, però el que sempre és important demanar ajut i tenir a professionals al teu costat per poder-ho aconseguir.