98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Els regidors i regidores juraran el seu càrrec davant del Llibre dels Jurats de Sant Andreu de la Barca

Els regidors i regidores juraran el seu càrrec davant del Llibre dels Jurats de Sant Andreu de la Barca

Es tracta d’una tradició santandreuenca, el fet que els regidors i regidores electes de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca jurin el seu càrrec davant d’aquest document històric del segle XVI.

ElAquest dissabte 17 de juny, a les 12 del migdia se celebrarà el Ple de constitució de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a la Sala de Plens del consistori.

Durant la sessió de constitució prendran possessió del càrrec els 21 regidors i regidores de la corporació i s’escollirà el nou alcalde o alcaldessa.

La sessió d’investidura serà retransmesa en directe a través de Ràdio Sant Andreu 98.0 fm i per www.radiosantandreu.com

El Llibre dels Jurats, cinc volums escrits entre 1592 i 1712, que són el símbol del municipalisme de Sant Andreu de la Barca durant l’època medieval i moderna i que recullen les decisions del Consell, les obligacions i els deures atorgats per la baronia de Castellví de Rosanes.

El 2 d’agost de 1592 el rector, Lluís Duran, va començar a  escriure el primer llibre dels Jurats de Sant Andreu, que actualment és custodiat a l’Arxiu Històric Municipal.

Aquest document és una de les peces històriques més valorades de l’arxiu i des del 3 de juliol de 1999 els regidors de Sant Andreu de la Barca juren o prometren els seus càrrecs fent servir la Constitució Espanyola i el Llibre dels Jurats de Sant Andreu.