98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Desarticulen un grup criminal implicat en més de 90 robatoris a domicilis de la demarcació de Barcelona i a Sant Andreu de la Barca

Desarticulen un grup criminal implicat en més de 90 robatoris a domicilis de la demarcació de Barcelona i a Sant Andreu de la Barca

logo_mossos_desquadraLa gran majoria de robatoris han estat comesos entre els mesos de desembre, gener i febrer, tot i que també se’ls relaciona amb robatoris de l’agost de 2013.
S’han realitzat quatre detencions i la policia no en descarta més en un futur donat que la investigació continua oberta
Els municipis afectats han estat Caldes de Montbui, Sant Antoni de Vilamajor, Lliça d’Amunt, l’Ametlla del Vallès, Tiana, Sant Fost de Campsentelles, Rubí, Abrera, Sant Andreu de la Barca i Pallejà.

En un comunicat, Mossos d’Esquadra asseguren que el passat 18 de febrer,  Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir dues persones de 22 i 25 anys d’edat, nacionalitat albanesa i residents a l’Hospitalet de Llobregat com a presumptes autors de múltiples robatoris amb força a interior de domicili de la demarcació de Barcelona.

Dies abans, l’11 de febrer,  havia estat detingut pels mateixos fets un altre home, de 24 anys i la seva parella de 21 anys d’edat, tots dos de nacionalitat equatoriana i veïns de la mateixa localitat que els anteriors, que feien funcions de xofer realitzant el trasllat dels lladres fins les urbanitzacions on tenien lloc els robatoris.

La investigació, iniciada fa uns mesos, va entrar en la fase final de resolució a principis del mes de febrer, quan un home va denunciar que havia patit un robatori a casa seva, a Sant Andreu de la Barca. Entre els objectes sostrets en aquest domicili es trobava un aparell electrònic que permetia la seva localització. Els investigadors, gràcies a la localització de l’aparell, van arribar fins a les dues persones que feien de transport i les van detenir.

Els agents van intensificar les gestions d’investigació i es va poder determinar que els autors materials del robatori vivien en un altre domicili de l’Hospitalet de Llobregat, motiu pel qual els policies van demanar al jutjat una entrada i perquisició a aquest domicili.

A aquestes alçades de la investigació els agents ja intuïen que els autors del robatori havien realitzat altres robatoris per les rodalies donat que s’havien interposat més denúncies durant els mateixos dies, les mateixes zones i el mateix modus operandi.

L’entrada i registre judicial, al domicili de l’Hospitalet de Llobregat, es va realitzar el passat 18 de febrer, en un operatiu especial en què van intervenir agents del Grup Especial d’Intervenció i es va poder detenir dos homes i recuperar objectes que es van poder relacionar amb múltiples robatoris, no només del Baix Llobregat sinó també del Vallès Oriental, Vallès Occidental i el Maresme que havien tingut lloc entre els mesos de desembre, gener i febrer, majoritàriament.

Des de principis d’any, quan es va tenir coneixement dels robatoris, els Mossos d’Esquadra amb la col·laboració de les Policies Locals van activar dispositius preventius i van intensificar la vigilància al voltant de les urbanitzacions afectades per tal d’enxampar o localitzar els presumptes autors dels fets.

La investigació, que ha estat molt costosa i laboriosa, donat que s’han hagut de relacionar molts fets delictius de diferents zones geogràfiques i han hagut de treballar conjuntament diferents unitats del Cos de Mossos d’Esquadra, ha permès definir el modus operandi del grup delictiu.

La majoria dels habitatges violentats es trobaven en urbanitzacions, a les zones més retirades i properes al bosc .Els autors sempre accedien als habitatges per la part posterior i en horari de tarda-vespre. Accedien a través del bosc i també fugien per aquí, a peu, fins arribar al punt de trobada amb la persona que feia les funcions de xofer, el qual els havia portat i passades unes hores tornava a recollir-los .

Realitzaven robatoris en franja horàries d’un parell o dos d’hores, en el mateix carrer de la urbanització o en carrers molt propers.

La majoria d’habitatges no disposaven d’alarmes, tot i que en alguns casos, les havien manipulat. Hi accedien forçant les finestres i aprofitaven que no hi havia ningú a les cases i si trobaven algú evitaven l’enfrontament i fugien.
Els objectes sostrets eren diners, rellotges, joies i electrònica, principalment.
S’han pogut resoldre nombrosos robatoris, hores d’ara se’ls ha pogut imputar més de 90 però la investigació continua oberta i no se’n descarten més. D’aquestes imputacions els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Granollers han pogut resoldre 56 robatoris comesos als municipis de Caldes de Montbui, Lliçà d’Amunt, L’Ametlla del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor entre els mesos de desembre i gener. La resta d’imputacions corresponen als altres municipis esmentats.

Un cop van declarar en seu policial es va deixar sense efecte la detenció de la dona equatoriana, mentre que l’home va passar a disposició del Jutjat de guàrdia de Martorell ordenant la seva llibertat amb càrrecs.

Els dos detinguts d’origen albanès van ser traslladats, per ordre judicial, el passat 20 de febrer al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona a l’espera de ser repatriats al seu país. Es dóna la circumstància que tots dos detinguts ja acumulaven alguns antecedents per delictes contra el patrimoni.

Font: Mossos d’Esquadra