98.0 fm En directe Signal
Home / Agenda / El projecte FEM MEMÒRIA vol recuperar documentació per a l’Arxiu Municipal a través de les aportacions ciutadanes

El projecte FEM MEMÒRIA vol recuperar documentació per a l’Arxiu Municipal a través de les aportacions ciutadanes

Mercè Aymerich, arxivera municipal de Sant Andreu de la Barca ha comentat al programa Via directa de Ràdio Sant Andreu el projecte Fem memòria.

fem_memoria“Fem Memòria” és un projecte de participació ciutadana que vol recollir, conservar i donar conèixer una mostra de la memòria familiar de Catalunya. Es tracta de poder recuperar aquell patrimoni que sovint resta “amagat” en l’àmbit més privat com són les fotografies, cartes, documents, targetons, etc. que es troben a les cases i formen la seva història personal.

En aquesta primera campanya es pretén recopilar documentació que faci referència als oficis antics: carboners, encanyissadors, espardenyers, lleters, esmolets, serenos, traginers, marxants, etc.

La campanya de recollida de documents es realitzarà fins el 30 de maig, de dilluns a dijous, d’11h. a 14h.
Les persones que disposin de documentació de qualsevol tipus poden portar-la a l’Arxiu Municipal situat a l’edifici de l’Ajuntament, 4a planta.

Allà es digitalitzarà i es penjarà a la web de la memòria digital de Catalunya per fer-la accessible a tots aquells que hi estiguin interessats. Això permetrà elaborar un mapa d’oficis dels diferents territoris i al mateix temps promoure que el patrimoni individual es converteix en un patrimoni col·lectiu, testimoni de la vida quotidiana de la nostra societat.

Impulsat per la Generalitat de Catalunya i en el qual l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca s’hi ha adherit a través de l’Arxiu Municipal.

A tota Catalunya hi participen en aquest projecte  46 arxius i 35 biblioteques