98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / El Festival Zero torna al Teatre Núria Espert amb propostes innovadores i gairebé immersives

El Festival Zero torna al Teatre Núria Espert amb propostes innovadores i gairebé immersives

Del 17 al 18 de març, Sant Andreu de la Barca acull la sisena edició del Festival Zero amb una programació que busca oferir al públic experiències gairebé immersives amb muntatges no convencionals amb l’objectiu d’apropar el teatre al públic jove i oferir obres de qualitat.

Es tracta d’obres de petit format que busquen la interacció amb els espectadors.

Impulsat per l’associació Teatres en Xarxa amb el suport de la Diputació de Barcelona, la programació ha estat presentada aquest matí, a l’auditori del CERC, al Pati Maning de Barcelona, pel diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, juntament amb l’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba Aguilera, i els membres de la Cia. Pagans, Núria Clemares i Marc Fernández, en representació de les companyies participants en el festival.

Els equipaments teatrals que formen part de Teatres en Xarxa i que acolliran les funcions són el Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès, el Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca, el Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, el Teatre Auditori de Llinars del Vallès i el Teatre Clavé de Tordera.

Presentació Festival Zero 2023 a Barcelona.

PARAULES QUE TRENQUEN OSSOS
17 de març
19.30 h i 21.15 h
“Paraules que trenquen ossos”, de la Cia. Pagans, és un espectacle escrit i dirigit per Núria Clemares, qui també l’interpreta juntament amb Mònica Mar, i que ha rebut el Premi de la Crítica a Millor espectacle de carrer. El muntatge proposa que l’espectador utilitzi el telèfon mòbil per connectar amb l’entorn i les històries ancestrals.

LA METAMORFOSIS DE GREGOR
18 de març
18 h
“La metamorfosis de Gregor” és l’espectacle de El Aedo Teatro, interpretat per Diego Olivares, que convida a reflexionar sobre la dependència dels joves de les xarxes socials. Amb una posada en escena basada en l’estètica dels videojocs i els mons virtuals, el muntatge explica la història d’un jove de 16 anys que fuig de l’assetjament dels companys de classe reclòs a la seva habitació. Des de la seva solitud, en Gregor decideix posar la seva vida en mans dels seus seguidors a les xarxes que hauran de decidir quina música ha d’escoltar, amb quina roba s’ha de vestir o si ha d’anar a classe o no.

IAIA
18 de març
20 h
Finalment, “Iaia” és un obra de teatre documental i multidisciplinar de la companyia Mambo Project, que convida l’espectador a connectar amb les mares dels seus pares per reconstruir i reviure els records personals.

 

ENTRADES A WWW.TEATRENURIAESPERT.CAT