98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Les mascaretes deixen de ser obligatòries al transport públic. Què opinen els santandreuencs i santandreuenques?

Les mascaretes deixen de ser obligatòries al transport públic. Què opinen els santandreuencs i santandreuenques?

Hem preguntat als santandreuencs que opinen de la retirada de l’obligatorietat de mascaretes

Després de dos anys nou mesos i quatre dies, la mascareta deixa de ser obligatòria al transport públic. El 4 de maig de 2020 es decretava l’obligatorietat d’utilitzar la mascareta al transport públic i a cotxes compartits amb persones que no convisquin. Uns dies més tard, ho seria per a tots els espais públics tancats i a l’exterior en el cas de no poder-se garantir la distància de seguretat.

El 19 d’abril de 2022 s’aixeca l’obligatorietat de la mascareta amb excepcions, sent el transport públic una d’elles. Durant aquest temps, tot i que per les xarxes es plantejava si era necessari mantenir aquesta restricció, es va mantenir. Ara, a partir del 8 de febrer de 2023, la mascareta deixa de ser obligatòria al transport públic. Les opinions sobre el tema són diverses.

La mascareta continua sent obligatòria a establiments i serveis sanitaris i pels treballadors i visitants dels centres sociosanitaris. És a dir, encara s’haurà de dur posada a les farmàcies, hospitals, centres de salut, residències i clíniques dentals. A banda de ja no ser obligatòria al transport públic, tampoc ho és a les òptiques, ortopèdies i centres auditius, que abans sí que ho era.