98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / El Consell Comarcal del Baix Llobregat posa en marxa un programa per treballar en el sector agrari

El Consell Comarcal del Baix Llobregat posa en marxa un programa per treballar en el sector agrari

Les Escoles Velles acollirà aquest dijous a les 10.00h una sessió informativa oberta a les persones interessades.

camp de carxofa 2

Emmarcat en el Programa Innovació en l’Ocupació, el Consell Comarcal del Baix Llobregat posa en marxa un projecte de qualificació de persones aturades, preferentment de llarga durada,  per a la mobilitat sectorial –entre d’altres- cap a sectors d’activitat agrària.

Aquest projecte pretén dissenyar un dispositiu especialitzat per al sector agrari fet a mida de les necessitats de les empreses de la comarca, que continuï treballant més enllà de la finalització del projecte i que s’ajusti a les necessitats d’un sector i un territori en concret, on l’activitat agrària pot representar un element d’oportunitat per a algunes persones aturades i motivades per una reorientació laboral d’accés al sector agrari.

Es preveu un procés de selecció, de formació bàsica teòrica – pràctica, de tutorització i pràctiques no laborals, per part de tècnics i empreses del sector productiu agrari. Les empreses col·laboraran amb el seu suport tant en la formació pràctica com en el procés de tutorització i acompanyament.

Així mateix, el projecte incorpora el treball i la detecció d’explotacions agràries amb baix nivell de relleu generacional interessades en donar-li continuïtat a les seves explotacions agrícoles.

Aquestes persones rebran finalment un assessorament que els hi faciliti el poder implantar-se com a nous emprenedors en aquest sector.

A banda dels Ajuntaments de la Comarca,entre els quals es troba l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca,  col·laboraran en el projecte el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, la Unió de Pagesos, els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, l’Agrupació de Defensa Vegetal de fruita i horta del Baix Llobregat i cooperatives agrícoles de la Comarca.


A qui va adreçat aquest programa?

Aquesta formació està orientada a persones aturades del Baix Llobregat, que per les seves condicions particulars, per les característiques de la seva activitat laboral prèvia i per les condicions d’extrema dificultat del mercat laboral per a incorporar nous actius, es trobi en condicions de motivació suficient com per a fer un canvi de mobilitat sectorial vers l’activitat agrària.

Les variables que es tindran en compte a l’hora de seleccionar a les persones que participaran d’aquesta acció formativa seran les següents:

.- Procedència activitat laboral prèvia: preferentment dels àmbits de la construcció i la indústria

.- Situació laboral: aturat, preferentment de llarga durada

.- Situació de la prestació: preferentment sense prestació per desocupació, o a punt d’exhaurir-ne

.- Situació de demanda d’ocupació: perfil DONO (persona demandant d’ocupació, no ocupada)

.- Situació familiar: preferentment amb càrregues familiars

.- Edat: preferentment de 25 a 50 anys

.- Residència: qualsevol municipi del Baix Llobregat

 

Més informació:
Escoles Velles
Carretera de Barcelona, 1
Sant Andreu de la Barca

TELÈFON: 936356407
escolesvelles@sabarca.cat