98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Detinguts sis joves per atacar comerços a Sant Andreu de la Barca i altres poblacions del Baix Llobregat amb insults xenòfobs

Detinguts sis joves per atacar comerços a Sant Andreu de la Barca i altres poblacions del Baix Llobregat amb insults xenòfobs

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell amb la col·laboració de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca van detenir, el 4 de març, sis menors d’edat per delictes contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques, robatori amb violència i/o intimidació, amenaces i lesions. Cinc dels detinguts són de nacionalitat espanyola i l’altre és de Mali i tenen domicili a Sant Andreu de la Barca i Castellví de Rosanes.

Els detinguts aprofitaven que actuaven en grup per assaltar els comerços i amenaçar i insultar els treballadors. Segons ha informat Mossoso d’Esquadra totes les víctimes eren d’origen estranger: Pakistan i Xina

logo_mossos_desquadra

Entre finals de l’any passat i principis de febrer els Mossos d’Esquadra van rebre quatre denúncies de treballadors d’establiments comercials de Sant Andreu de la Barca que havien patit insults, amenaces, lesions i robatoris per part d’un grup de joves.

Els investigadors van determinar que els autors dels fets formaven part d’un grup de menors d’edat residents a Sant Andreu de la Barca o poblacions veïnes. En la majoria de casos aprofitaven la superioritat numèrica per assaltar els comerços i amenaçar i insultar els treballadors, els quals se sentien intimidats i atemorits de manera que no s’hi enfrontaven.

Els assaltants sostreien productes de les botigues i no dubtaven a utilitzar la violència física contra els treballadors: van donar-los cops de puny i van llançar-los productes i, fins i tot, una pedra.

 

Totes les víctimes eren d’origen estranger, Pakistan i Xina, i el grup d’assaltants les insultaven amb mots racistes i xenòfobs en què feien referència a la seva procedència, ètnia o religió.

Gràcies al testimoni de les víctimes els Mossos d’Esquadra van identificar el grup d’assaltants i van detenir-los el 4 de març.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell va comunicar els fets a la Fiscalia Especial de delictes d’odi i discriminació, de la Fiscalia Provincial de Barcelona, en ser competent per conèixer els delictes contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

Els autors dels fets, sense antecedents policials, van passar a disposició de la Fiscalia de Menors, la qual va ordenar entregar-los als tutors legals.