98.0 fm En directe Signal
Home / Seccions Via directa / Descobrint jocs / Descobrint Jocs – Recomanem el joc ‘Llama’

Descobrint Jocs – Recomanem el joc ‘Llama’

Miquel Jornet l’especialista en jocs de Ràdio Sant Andreu ens ha recomanat LLAMA

DESCOBRINT jOCS - LLAMA

Tots els que escolteu aquesta secció segurament coneixeu els premis Spiel des Jahres. Molt probablement també us sona el nom de Reiner Knizia (l’autor de jocs del qui més hem parlat al Descobrint Jocs).

Doncs avui ho tornem a fer perquè ho ha tornat a fer: passar-li la Navalla d’Occam a quelcom tan senzill com un joc de cartes familiar de gestió de mà. Aquest principi d’economia o estalvi l’aplica a tot el conjunt: material de joc, regles, mecàniques, fins i tot grafisme… i, tot plegat, funciona i molt bé. És per això, i per fer-ho en ple 2019, que creiem que als crítics els ha tornat a sorprendre positivament i per això han volgut premiar aquest elogi a la senzillesa amb una nominació als Spiel des Jahres d’enguany. Segurament no ho guanyarà, o potser sí perquè els altres nominats són dos jocs de paraules (que normalment no pisquen tret d’obres mestres com Codi Secret).

LLAMA té, a part de la ultra-senzillesa, una cosa que fascina i que comentem a l’àudio: el que sembla un desgavell matemàtic en el sistema de puntuació (el bonus de poder retornar una fitxa de punts negatius quan guanyes una ronda) notes que és totalment intencionat per conferir-li al joc una de les seves grans virtuts, que no és altra que oferir la possibilitat de “reenganche” als jugadors més endarrerits en la partida. Això, en un joc familiar, és sinònim de triomf. Proveu-ho i veureu… ah! és un secret, però amb un parell de baralles de cartes us podeu “fabricar” un LLAMA casolà.