98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Declarat episodi ambiental per alta contaminació per partícules a 40 municipis de Barcelona

Declarat episodi ambiental per alta contaminació per partícules a 40 municipis de Barcelona

Aquest avís no impedeix utilitzar el cotxe privat, però s’aconsella utilitzar el transport públic, anar a peu o en bicicleta. Es recomana reduir els desplaçaments en vehicle privat i moderar l’activitat física a l’aire lliure

20180425_contaminacio.jpg_933871868Sant Andreu de la Barca com d’altres poblacions de l’entorn com Pallejà o Martorell es troba entre les poblacions afectades.

La Generalitat, segons ha informat per xarxes socials i via portal, destaca l’episodi d’alta contaminació per partícules als 40 municipis de la regió metropolitana de Barcelona a causa de la intrusió de pols africana que ens afecta des del 21 d’abril, i que ha fet augmentar la concentració de partícules en suspensió en l’aire, conegudes com PM10. El dilluns 23 es va activar un avís preventiu i durant quatre dies consecutius s’han enregistrat superacions del valor límit diari a més d’una estació.

En el comunicat també assenyala ‘Actualment s’estan mesurant nivells elevats de PM10 en diverses estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica i ahir dues estacions a Barcelona i Montcada i Reixac van superar el valor de referència diari per a les PM10, que és de 50 micrograms per metre cúbic. La previsió indica que es manté la situació del risc de superació del llindar establert’.

QUÈ CAL FER?

  • No comporta restriccions de trànsit, però si es gestiona la velocitat a les vies ràpides.
  • S’aconsella a la ciutadania que utilitzi el transport públics en els desplaçaments i eviti al màxim els desplaçaments amb vehicle privat, així com que es reguli la climatització a les llars i es limiti la crema de rostolls i marges.
  • A les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries se’ls recomana que moderin les activitats a l’aire lliure.
  • Pel que fa als municipis, se’ls insta a incrementar el reg dels carrers, a suspendre les activitats que puguin generar pols, asfaltar o enquitranar carrers, entre d’altres.
  • Es demana a les activitats cimenteres a reduir les emissions.