98.0 fm En directe Signal
Home / Destacats / Campanya per prevenir el càncer de còlon i recte a Sant Andreu de la Barca

Campanya per prevenir el càncer de còlon i recte a Sant Andreu de la Barca

Ràdio Sant Andreu ha entrevistat a la  Doctora  Gemma Binefa, Coordinadora del Programa de Detecció Precoç de Càncer Colorectal de Institut Català d’Oncologia.


L’Ajuntament s’ha adherit a la campanya que impulsa l’Institut Català d’Oncologia (ICO) per detectar de manera precoç el càncer colorectal.

El càncer de còlon i recte és un dels càncers més frequents 150904-Prevencio-Cancer-Colon-i-recte.jpg_1358636420entre homes i dones de més de 50 anys i es calcula que cada any es diagnostiquen 6.000 casos nous a Catalunya,

És molt important la detecció precoç per poder curar aquest tipus de cáncer i per aquest motiu l’ Institut Català d’Oncologia ha posat en marxa una campanya per la de detecció precoç del càncer de còlon i recte a San Andreu de la Barca.

Per aquest motiu els santandreuencs entre 50 i els 69 anys poden sotmetre’s a una prova gratuïta i indolora per saber si pateixen aquesta malaltia.  Al voltant d’unes 5.500 persones han rebut a casa seva una carta amb la que se’ls convida a participar de la iniciativa.

Per participar-hi ha d’anar amb la carta a una de les farmàcies adherides a la campanya on facilitaran tot el necessari per fer la prova. Un cop realitzat el test, s’ha de portar a la farmàcia tan aviat com sigui possible.

El resultat es comunicarà per carta passats uns dies. En el cas que la prova surti positiva (és a dir, que es detecti sang en la mostra de femta), s’oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia al seu hospital de referència per descartar cap lesió en el còlon o recte. D’acord amb el pacient també es programaria el seguiment i el tractament del cas, si fos necessari.