98.0 fm En directe Signal
Home / Actualitat Sant Andreu Barca / Alumnes del Servei Local de Català expliquen la seva experiència al voltant del Dia Internacional de la Llengua Materna

Alumnes del Servei Local de Català expliquen la seva experiència al voltant del Dia Internacional de la Llengua Materna

En el marc de la celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna o Primera, el Servei Local de Català ha demanat als seus alumnes que expliquin quina es la seva llengua materna.

Al Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca commemoren el dia Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) posant el focus en la diversitat lingüística dels usuaris i dels alumnes dels cursos, com a reconeixement i respecte per la pluralitat i la diversitat cultural. I aquest any han elaborat alguns vídeos amb els alumnes dels cursos més inicials en què es fan ressò d’aquesta celebració.

 

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme, la diversitat cultural lingüística i destacar la importància de les llengües primeres o maternes com a patrimoni cultural, identitari i d’integració social. També fomentar el coneixement de les actituds lingüístiques i culturals basades en la comprensió, la tolerància i el diàleg i promoure el reconeixement de les llengües primeres de tot el món i de les minories lingüístiques que no tenen reconeguts els drets lingüístics als estats on es parlen.

La data es va escollir per recordar els estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven a Dhaka (actualment Bangladesh) en favor de la seva llengua, el bangla, un dels idiomes nacionals de Pakistan.

 

Algunes de les llengües primeres més parlades dels alumnes nascuts a l’estranger són el castellà, l’àrab, l’amazic, el portuguès, l’urdú, el rus, el francès, l’anglès, el panjabi, l’italià, el romanès, el xinès, l’ucraïnès, el georgià i el tagàlog.